Dietetyk jest specjalistą, który posiada wiedzę nie tylko z zakresu żywienia człowieka, ale również biochemii, anatomii, psychologii oraz medycyny. Celem pracy dietetyka jest prowadzenie terapii dietetycznej, zachęcanie do zmiany nawyków żywieniowych, szerzenie wiedzy na temat profilaktyki zdrowotnej oraz wspomaganie leczenia dietetycznego wielu chorób.
Klasyfikacja zawodów i specjalności wydana na podstawie Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 07.08.2014 r. w sprawie klasyfikacji zawodów i specjalności na potrzeby rynku pracy oraz zakresu jej stosowania oparta na Międzynarodowym Standardzie ISCO. Klasyfikacja ta jest narzędziem, który w sposób usystematyzowany grupuje zawody i specjalności występujące na rynku pracy oraz ustala ich symbole i nazwy.
Kurs dietetyki przeznaczony jest dla osób zainteresowanych zdrowiem i racjonalnym stylem odżywiania, które chciałyby zmienić swój profil zawodowy lub są zainteresowane rozwojem umiejętności w tym zakresie. Jest on skierowany do osób, które nie posiadają wykształcenia kierunkowego w tej dziedzinie, absolwentów uczelni medycznych, które chcą pogłębić swoją wiedzę o żywieniu człowieka, a także profilaktyce chorób dietozależnych lub żywieniowcom którzy chcą podnieść swoje kwalifikacje w tym zakresie.
Absolwent kursu, może podjąć pracę w charakterze żywieniowca w zakładach żywienia zbiorowego, w zakładach gastronomicznych, w firmach cateringowych, w klubach Fitnessu.
Aby zgłosić chęć udziału w szkoleniu prosimy o pobranie formularza z poniższego linka, wypełnienie i odesłanie na adres: szkolenia@ckp.lublin.pl
Po otrzymaniu zgłoszenia będziemy informować państwa na bieżąco o procesie rekrutacji.